2013. szeptember 13., péntek

A Coin

Visszatérő téma a játékosok körében a Coin. Az eddig látottak alapján úgy tűnik, hogy a második játékosnak járó extra kártya olyan előnyhöz juttathat számos ellenfelet, amiből csak nagyon kevés pakli képes eredményesen visszajönni. (Arról nem is beszélve, hogy az első játékos végig laphátrányban kénytelen játszani, ami tovább csökkenti az esélyeit, hogy a probléma megoldásához szükséges lapok időben a kezébe kerüljenek.)

Vannak akik úgy gondolják, elegendő lenne, ha a Coin nem számítana varázslatnak, azonban ez csak a probléma egyik része.

Mire is gondolunk egészen pontosan? Tekintsétek meg az alábbi kombót!

1. kör:

 

2. kör:



3. kör:


Természetesen nem kevés szerencse kell hozzá, hogy a fentebb látható lapok rögtön a játék elején a rendelkezésünkre álljanak, de egy esetleges AoE támadást megkockáztatva a játék bármely pontján kijátszható a kombó és annak egyéb lapokkal megspékelt verziója is.

Éppen emiatt mondják néhányan, amellett, hogy a Coin nem lenne varázslat, lapnak sem szabadna tekinteni. A probléma a következő:


Mint láthatjuk, nem a rugó az egyetlen kaszt, amit hatalmas előnyhöz juttathat a Coin, rögtön az első körben. A Succubus mellett még említhetnénk számos más lehetőséget is, mint a harmadik körös Shieldmastert, ami minden pakli számára elérhető. De lépjünk tovább!

A sirámokra a Blizzard is felfigyelt! Ben Brode nem volt rest és a tegnapi nap folyamán közzé tett némi információt a Coin játékra gyakorolt hatásáról. A teljes szöveget itt találjátok!

A dolog lényege, hogy a theorycrafting és a játékosok individuális tapasztalataival ellentétben a tények éppen azt mutatják, hogy szükség van az extra mana kártyára.

Here’s what we’re seeing so far since we added The Coin: 

Across all leagues – 4.4% better to go first, on average
(i.e. 52.2% of the time, Player 1 wins)

Master League Only – 0.7% better to go first, on average
(i.e. 50.4% of the time, Player 1 wins)

Bár a számokkal nem tudunk vitatkozni, mégis tartjuk magunkat ahhoz, hogy szükség van egy új megközelítésre. Talán elég lenne, ha a második játékos csak lapelőnyt kapna, mint a TCG esetében?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése